nedjelja, 25. siječnja 2015.

Zašto je pobjeda Syrize u Grčkoj sjajna stvar

Pobjeda Syrize u Grčkoj je najbolja stvar koja se mogla desiti. Grčka danas uistinu nije neka napredna država sa zavidnim sistemom vrijednosti i dostignućima za kojim bi se moglo žaliti, nego jedna mala, korumpirana, socijalističkim politikama već davno uprošatena mediteranska prčija.

Nakon što komunistički retardi do kraja unište Grčku, imat ćemo jedan fenomenalan ogledni primjer kuda vode socijalističke politike, ljevica iz čitavog svijeta još jednom će svjedočiti rušenju svojih mokrih snova i osramotiti se, ostali evropski narodi imat će veliku opomenu, a mi, tržišni liberali, još jednom ćemo slavodobitno moći reći - eto, jesmo li vam rekli!

Problem za našu poziciju upravo i jeste bio u tome što, za razliku od osamdesetih, nismo imali zapravo više nijedan, ili gotovo nijedan primjer socijalisitčke ekonomije u praksi, koji bi kristalno jasno, crno na bijelo potvrđivao da su bijeda, siromaštvo i potpuno zaostajanje jedini rezultati koje socijalističke politike u bilo kom obliku mogu donijeti. Nakon globalne ekonomske krize, svjetska radikalna ljevica je, osokoljena, okupirala javni prostor proglašavajući kapitalizam nehumanim, propalim i nefukcionalnim sistemom, ponovo oživljavajuće svoje, u praksi potpuno propale i kompromitovane ideje kao alternativu kapitalizmu. Zbog očiglednih nedostataka postojećeg kapitalizma, u takvom ozračju mnogi ljudi su bili skloni prigrliti proklamanovane vrijednosti nepostojećeg socijalizma. U narednom periodu će te ideje doživjet još jedan sramotan poraz i pokazati da je graditi na njima uspješno i prosperitetno društvo nemoguće.

No budite oprezni. Nakon što još jedan socijalistički eksperiment, kao i apsolutno svaki do sada u ljudskoj historiji, doživi brutalan bankrot u praksi, i ne sumnjajte da će, opet kao i svaki put do sada, ljevičari za svoj neuspjeh optužiti MMF, Njemačku, Svjetsku banku, strani kapital, svjetske centre moći, CIA-u....

Nema komentara:

Objavi komentar