subota, 15. veljače 2014.

Bijaše jednom protesti i ostaviše spaljene zgrade

Nakon početnog entuzijazma, najave revolucije koja prijeti da postane globalne (ma hajde), potpuno nove BiH, masovnih protesta koji bi mogli sedmicama trajati, početna euforija demonstranati naglo je umrla. 

Hajde, barem su se fino proveselili u ovih par dana - demolirali državne institucije, smijenili četiri kantonalne vlade, djeca iskoristila priliku da se malo istresu i zapale svoje gradove, Fahro pokušao državnim udarom preuzeti vlast, propali umjetnici iskoristili priliku demonstrirati nam raskošan primitivizam i ponuditi svoje viđenje društveno-političke situacije u zemlji kad im za djela već niko ne haje, komunjarama s filozofskog kombinacija lexiliuma i alkohola još jednom udarila u glavu pa si umislili da pokreću svjetsku revoluciju a portalska šizofrena piskarala i alkoholizirani intelektualni promašaji im dali za pravo laprdanjem o klasnim sukobima koji su eto, dosegli konačnu tačku, pa nam valjda nema druge doli socijalne revolucije u kojoj bezbeli ima da baš oni budu Lenjinova radnička avangarda novog društva, proglasima o "radničkom jedinstvu bh. naroda" uz uporedo traženje ukidanja entiteta i kantona smo bh. Srbima i Hrvatima dali do znanja da je paranoja sve vrijeme opravdana, te da s budaletinama iz Bošnjakistana nema šta da traže...

Nego, šta bi na kraju s napaćenim i obespravljenim, radnicima i nezaposlenim zbog kojih se čitav ovaj pičvajz navodno pokrenuo? E pa, ispostavlja se da se slika i prilika tog poniženog i obespravljenog građanina u konačnici svodi na ucviljenu ženu predsjednika Naše stranke Muhameda Gracića alias Dennis Gratz, inače privatnu poduzetnicu, te par uličnih probisvjeta iz Tuzle.

Na kraju ostaju samo spaljene zgrade.

Nema komentara:

Objavi komentar